INFOTROLEJBUS EHMK

26.04.2008 Prešov

Jedným z cieľov kandidatúry mesta Prešov na titul EHMK 2013 je prirodzene nadchnúť občanov pre tento projekt a zároveň ich pripraviť\r\nna jeho realizáciu.
Začiatkom marca 2008 začal po Prešove na trasách č. 4, 8 a 38 premávať Infotrolejbus EHMK, ktorý bude až do konca septembra 2008 informovať o kandidatúre mesta netradičnými formami. V apríli je pre cestujúcich pripravená unikátna možnosť naučiť sa nové slovíčka a užitočné, ba aj vtipné frázy v slovenskom, anglickom a francúzskom jazyku. Raritou sú slovíčka v regionálnom dialekte – šarištine. Cestujúci nájdu na madlách trolejbusu viac ako 150 slovíčok a fráz. Počas jazdy hrá hudobné CD, na ktorom sú nahovorené texty v slovenskom a anglickom jazyku, ako aj v šarištine. V blízkej dobe ho doplnia audio nahrávky o významných pamiatkach počas trasy vo všetkých uvedených jazykoch.
Infotrolejbus EHMK je celý pomaľovaný EUROFRIENDAMI a v interiéri
sa nachádzajú rôzne výtvarné dekorácie, ktoré sa menia podľa obdobia.
Exteriér aj interiér vytvorili študenti Základnej umeleckej školy, odbor výtvarný pod vedením riaditeľa školy, známeho výtvarníka Mgr. Ľubomíra Gumana a PaedDr. Ivany Pančákovej z Prešova. Na prekladoch a projekte ďalej spolupracovali: PhDr. Mária Poláková, riaditeľka Krajského pamiatkového úradu Prešov; študenti Katedry anglického jazyka a literatúry FHPV PU v Prešove pod vedením Doc. Zuzany Strakovej, PhD. ; PhDr. Miroslava Grajciarová z Katedry estetiky FF PU v Prešove; PaedDr. Ľubomír Šimčík z Katedry umeleckej, estetickej a pohybovej výchovy PF PU v Prešove; Marek Sokol z Ústavu digitálnych kompetencií a mnohí ďalší. Projekt je súčasťou kampane GET READY a finančne ho podporila spoločnosť LEAR Corporation Seating Slovakia v Prešove. Ďakujeme všetkým, ktorí akoukoľvek formou pomohli pri príprave a realizácii tohto projektu.
Zdroj: NEWSletter
 

Vyberte región